Domov
Kdo smo
Kje nas lahko najdete
Kako poteka zdravljenje...
Možni načini zdravljenja
Na splošno o reprodukciji
Pogostost neplodnosti
Vzroki neplodnosti
Kritični faktorji plodnosti
Naši prostori
Ostale zanimive povezave


NOVICE
3.1.2005 PRESELILI SMO SE V NOVE PROSTORE!

Ginekološke ordinacije smo preselili v novo opremljene prostore v TPC Dravlje. Vhod v čakalnico je od prejšnjih prostorov oddaljen le 10 m in se nahaja pod stopnicami, ki vodijo v zgornje nadstropje centra. V kratkem bodo vhod označevale vidnejše oznake. Do takrat vas prosimo za razumevanje.

 

V letošnjem letu smo v našem centru izdatno posodobili laboratorij za zunajtelesne oploditve. Tako smo že od začetka leta opremljeni z najsodobnejšim stereomikroskopom Nikon SMZ 1500 , ki nam omogoča izredno natančno delo z jajčnimi celicami in odlično vizualizacijo začetnih stadijev razvoja zarodka. Prav tako smo delovne površine opremili z novejšo delovno postajo (K-Systems), ki nam omogoča neprestano delo v območju nadzorovanih optimalnih pogojev za rast zarodkov (ustrezen % CO2 in temperatura).

V zadnjem mesecu pa smo bogatejši za najsodobnejši mikromanipulator Research Instruments, ki je opremljen z laserjem (Saturn) in kamero za vizualizacijo delitvenega vretena v jajčni celici (Spindle View). Skupen sistem je edini v Sloveniji in eden redkih v Svetu.

Te nove pridobitve nam omogočajo:

- ICSI s pomočjo laserja (Laser Assisted ICSI)

- stanjšanje zone pelucide zarodka pred prenosom zarodkov v maternico (Laser Assisted Hatching). Postopek olajša vgnezdenje zarodka v maternično sluznico zlasti pri določeni skupini bolnic.

- s pomočjo Spindle View kamere smo sposobni oceniti zrelost jajčne celice neposredno pred ICSI postopkom in opraviti varen ICSI postopek brez poškodovanja delitvenega vretena, ki je odločilnega pomena za razvoj zarodka. Pridobitev omogoča izboljšanje rezultatov ICSI postopkov še zlasti pri bolnicah z manjšim številom jajčnih celic ter v spontanih ciklusih.

- biopsija blastomer pri zarodku in postopek predimplantacijske genske diagnostike (PGD)