Domov
Kdo smo
Kje nas lahko najdete
Kako poteka zdravljenje...
Možni načini zdravljenja
Na splošno o reprodukciji
Pogostost neplodnosti
Vzroki neplodnosti
Kritični faktorji plodnosti
Naši prostori
Ostale zanimive povezave


Pred začetkom


Nesluten napredek v razumevanju in zdravljenju neplodnosti ter razvoj modernih medicinsko-tehničnih pripomočkov in metod dajejo v zadnjem desetletju možnosti za spočetje otroka tudi parom, ki jim je bila ta osnovna želja pred tem zgolj neuresničljivo hrepenenje.


Res je…na voljo je vse kar premore sodobna medicina. Zelo verjetno je tudi, da bomo čez leta vedeli in znali še več, da bo uspešnost postopkov še višja ter, da bo še več ljudi okusilo radost starševstva.


A vendarle…v našem Centru se zavedamo, da je Danes namenjen le parom, ki si želijo otroka zdaj in ne čez leta ter, da vas, dragi pacienti, ne zanima kakšna bo uspešnost postopkov čez 10 let. Vaše težave so zdaj in tukaj in od nas pričakujete, da jih bomo rešili.


Zavedamo se tudi, da vam ne moremo zagotoviti, da bomo v celoti izpolnil vaše želje po starševstvu in zdravem otroku. Prav zato je naše osnovno vodilo pri zdravljenju neplodnosti odkrita komunikacija z vami. Skušali vam bomo predstaviti realne možnosti ter dobre in slabe strani zdravljenja in vam ne bomo vzbujali lažnega upanja.

Postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo so zahtevni, večkrat neprijetni, včasih tudi tvegani in žal tudi mnogokrat neuspešni. Naš namen ni le opraviti zdravstveno storitev, trudimo se, da bi bilo to za vas kar najmanj stresno in seveda, kar je najpomembnejše - čimbolj uspešno.